Lepas Anak KJ Vaksln, Jururawat Yang Cucuk Tampil Dedah Cerlta Sbenar

Kuala Lumpur – M.enteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin meluahkan rasa lega selepas anak bongsunya menerima s.untikan v.aksin menerusi Program Imunisasi C.oVID 19 untuk Kanak-Kanak PICKids.

Menerusi akaun Twitter rasminya, beliau memaklumkan anaknya, Raif selesai menerima suntikan v.aksin dos pertama di pusat pemberian v.aksin Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur.

“Alhamdulillah selesai v.aksinasi dos pertama untuk anak bongsu saya Raif di wtcklofficial. Rasa lega beliau dapat perlindungan dari C.OVID19, katanya.

Khairy turut berkongsi dua foto anaknya ketika menerima s.untikan v.aksin dan di reruai foto Upin dan Ipin.

Cecair Dibuang Dahulu

Kementerian Kesihatan KKM mengesahkan anak bongsu Khairy Jamaluddin, menerima s.untikan v.aksin menerusi Program Im.unisasi CVID 19 Kebangsaan Kanak-kanak, kelmarin.

Timbalan Menterinya, Datuk Dr Noor Azmi Ghazali, berkata d.akwaan pihak tertentu mengatakan cecair vaksin berkenaan dibuang terlebih dahulu sebelum s.untikan dilakukan adalah tidak benar.

Jelasnya, orang ramai sentiasa mencari s.alah walaupun pengambilan v.aksin berkenaan adalah salah satu usaha untuk melindungi kanak-kanak.

“Berdasarkan video yang ditunjukkan YB Menteri Kes.ihatan kepada saya, memang anaknya sudah dis.untik.

“Kalau orang tidak percaya, boleh panggil kakitangan yang melakukan s.untikan pada anak YB. Sebab itu saya kata orang akan sentiasa mencari kesa.lahan.

“YB dan anaknya memang menerima v.aksin. Mana boleh KKM mahu menipu perkara ini,” katanya pada sidang media selepas lawatan kerja sempena PICKids di H.ospital Raja Perempuan Zainab II.

Jururawat Tampil Beritahu

Jururawat yang meny.untik v.aksin C.OVID19 kepada anak M.enteri Kesihatan Khairy Jamaluddin, menyangkal d.akwaan bahawa dia menyuntik angin kepada Raif.

Dalam satu muat naik di media sosial Kementerian Kes.ihatan Malaysia, jururawat yang tidak did.edahkan namanya itu memohon agar orang ramai tidak membuat spekulasi berkaitan perkara tersebut.

“Tolong, tolong, tolong, jika anda tidak tahu jangan buat andaian dan jangan t.uduh kerana ini melibatkan kehidupan orang.

“Jika perkara ini jadi kepada diri anda, apa yang anda rasakan? Tidak selesa, s.akit hati dan g.eram.

“Saya cuma buat kerja saya sedaya upaya untuk lancarkan proses dan berikan keselesaan kepada kanak-kanak yang saya c.ucuk v.aksin. Saya tidak mahu menjadikan perkara ini sesuatu perkara yang mentr.aumakan mereka.

“Kalau anda tidak mahu ambil v.aksin C.OVID19 tidak mengapa, tetapi jangan tuduh orang secara tidak berasas seperti itu,” katanya pada Rabu.

Kredit : KKM/BH

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.