Ini Reaksi StsenTV Terkenal Lepas Truk KenaKcam Sebab Panggil KakLong Jadi Ttamu

Petaling Jaya – TV Alhijrah menjadi p.opular di media sosial hari ini selepas menerbitkan promo sebuah program yang melibatkan tetamu jemputan yang pernah tular berkelakuan b.iadap bersama anaknya baru-baru ini.

Sebelum ini tular situasi t.egang apabila dua beranak bert.indak men.yerang sebuah cawangan kedai 7-Eleven berikutan salah faham melibatkan t.uduhan menc.uri di kedai berkenaan.

Menjadi bualan ramai, wanita itu dikenali masyarakat kerana ti.ndakannya yang dianggap b.iadab dan mengundang rasa pelik netizen apabila dirinya dipanggil untuk r.eview makanan.

Kini, wanita tersebut dipanggil menjadi tetamu khas sebuah program TV pula.

Menurut perkongsian PU Amin di FBnya, Kak Long yang meng.amuk selepas anaknya dit.uduh menc.uri di premis 7 Eleven baru-baru ini telah dijemput sebagai tetamu sebuah program tv islamik itu.

Dalam hantaran tersebut, PU Amin menulis

Ini Kak Long 7E. Kak Long ni g.arang ke? Saja nak v.iral atau luar kawalan? Kita tengok nanti dalam rancangan.

Walau bagaimanapun, perkongsian tersebut telah berjaya dit.angkap layar oleh segelintir netizen dan menjadi topik bualan ramai.

Rata-rata netizen tidak bersetuju kak long itu dijemput dalam rancangan TV seperti menyokong tingkah lakunya.

Dalam pada itu, kalangan netizen Malaysia turut mempersoalkan kewajaran TV Alhijrah menjemput seorang yang b.iadap menjadi tetamu rancangan mereka.

Bahkan mereka mencadangkan agar m.angsa yang bersabar dengan he.rdikan Kak Long tersebutlah sepatutnya dijemput, bukan sebaliknya.

I.su tersebut turut mendapat perhatian di kalangan cendiakawan yang turut membantah t.indakan TV AlHijrah itu.

Antara mereka yang bersuara termasuklah pakar hadith terkenal tanah air, Dr Rozaimi Ramlee atau RORA.

Dalam hantarannya sebentar tadi, dia menulis

Kecewa dengan TV al-Hijrah dengan jemputan mereka. Sepatutnya panggil pihak yang dipr.ovokasi kerana akhlak mereka yang baik. Sekadar meluahkan perasaan.

Namun PU Amin did.akwa telah bertindak menurunkan hantaran berkaitan i.su tersebut di FBnya.

Reaksi Dari TV Al Hijrah

Reaksi Orang Ramai

Amat mengece.wakan. Jika pengurusan masih sama. Buat kembali penilaian kendiri. Semoga Tv Hijrah terus memacu masyarakat ke arah yang harmoni.

Anda menjadikan penonton kurang senang dan hilang hormat demi mengejar r.ating, sanggup panggil orang yang kurang ad.ab.

TV Alhijrah kena mohon maaf kepada penonton kerana telah memberi contoh yang tidak baik secara terbuka. Kes.ian dekat anak-anak yang terkeliru dengan situasi semasa.

Kredit : RDK/FB

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.