Pengasuh Lem.pang Bayi Bertalu-Talu, Ke.tuk Kanak-Kanak Guna Su.dip! Video Viral Dikatakan Dira.kam Anak Tiri Usia 11 Tahun

DITAM.PAR di bahagian muka dengan kuat bertalu-talu, begitulah kej.amnya perlakuan seorang wanita terhadap bayi yang sedang berada di hadapannya.

Badan dan tangannya juga dihe.ntak ke lantai, malah ditarik dengan begitu kuat.

Lebih memi.lukan tangisan teresak-esak bayi malang itu langsung tidak dipedulikannya.

Wanita berkenaan dipercayai pengasuh kepada bayi itu dan rakaman perlakuan tidak berperikemanusiaan tersebut kini tular di media sosial.

Menerusi satu perkongsian di laman Twitter, kejadian berlaku ketika wanita berusia lingkungan 50-an itu sedang memakaikan baju bayi.

Lebih menyedi.hkan, bukan satu video, tapi empat video tersebar memaparkan perlakuan wanita itu tanpa belas kasihan.

Satu lagi video menyaksikan pengasuh berkenaan mena.mpar pipi seorang kanak-kanak yang hanya memakai lampin dengan kuat termasuk menarik tangannya secara paksa.

Dua lagi video dirakam dari meja makan menunjukkan perakam sedang melakukan kerja sekolah, sambil pengasuh itu dipaparkan sedang memberikan makanan kepada seorang kanak-kanak.

pengasuh dera 4 W

Seorang wanita mahu menam.par seorang kanak-kanak.

Walaupun tidak kelihatan kanak-kanak di dalam rakaman, hanya tangisan yang kedengaran selepas pengasuh berkenaan beberapa kali dilihat mengetuknya menggunakan sudip kayu.

“Diam, diam… sini, sini… sini dekat. Buka mulut,” tengking wanita itu, dipercayai memaksa seorang kanak-kanak mendekatinya.

Pengguna Twitter yang memuat naik video tersebut mendakwa ia diraka.mkan oleh anak tiri pengasuh yang berusia 11 tahun.

“Orang yang rakam tu adalah anak tiri pengasuh. Umur 11 tahun, kena dera juga,” katanya menerusi satu ciapan pada Selasa malam.

pengasuh dera 3

Wanita itu meng.etuk kanak-kanak menggunakan sudip kayu.

Bercakap kepada mStar, pengguna Twitter yang enggan dikenali memberitahu, kanak-kanak yang didera kini berada dalam penjagaan ibu bapa mereka.

Menurutnya, insiden dikatakan berlaku di sebuah flat di Taman Utama, Gelugor di Pulau Pinang.

“Keadaan mereka (mangsa) trauma, takut nak jumpa orang. Terdapat kesan lebam.

“Tak pasti berapa ramai yang didera. Ibu bapa mangsa ada buat laporan polis,” katanya secara ringkas ketika dihubungi.

pengasuh dera 2 B

Posting yang tular sejak Selasa malam.

Dalam pada itu, pengguna Twitter itu turut memaklumkan terdapat dakwaan bahawa pengasuh tersebut mengalami masalah mental.

“Sampai ada baby, tulang tangan retak. Kes dera makin berleluasa.

Keadaan mereka (mangsa) trauma, takut nak jumpa orang. Terdapat kesan lebam.

“Semoga nasib baby dan budak-budak yang didera tu semua dibela,” katanya.

Posting yang dimuat naik pengguna Twitter @cocoandbrownie sejak Selasa malam itu diulang kicau lebih 7,000 kali dan membangkitkan kemar.ahan ramai terhadap tindakan kejam pengasuh itu.

pengasuh dera 5

Antara komen-komen netizen.

“Bawa bertaubatlah makcik, kalau tak boleh buat kerja baik bersara je makcik. Jangan cede.rakan anak orang.”

“Weh ini yang dia rakam, yang tak rakam tu aku tak tau la.”

“Kalau tak ikhlas jangan jaga anak orang. Jaga setakat nak duit je tak payah jaga. Jaga kalau asyik nak mend.era tak usah jaga. Jaga tapi tiada sifat keibuan lebih baik pulangkan cara baik. Macam mana maknya hantar macam itulah kita pulangkan, bukannya pagi hantar malam anak meninggal, sedih.

“Tolonglah pihak berkuasa tangkap makcik ni, isi je dalam lokap. Tak sanggup dah aku tengok video ni, dia hempuk muka budak tu, pu.kul dengan sudip kayu, insane! Tak perlu lepas pun tak apa. Aniaya anak orang. Anak tiri pun sama kena. Ya Allah. Mental ke apa ke, letak je dalam pengawasan,” demikian antara komen-komen netizen.

Sumber Mstar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Jangan lupa like di bawah atau follow page kami. Terima Kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published.