Lepas Satu, McamMacam Jadi Dekat KakLong. Pngasas Ksmetik YangTaja Trpaksa BuatBeglni

Kuala Lumpur – Sejak kebelakangan ini, pelbagai i.su k.ontroversi dikaitkan dengan seorang yang dikenali sebagai Kak Long 7E.

Terdahulu, kisahnya pernah tular disebabkan ti.ndakannya memarahi pekerja di sebuah kedai serbaneka gara-gara anaknya dit.uduh menc.uri oleh pekerja tersebut.

Susulan daripada kejad.ian agak tersebut, terdapat segelintir individu mempersoalkan serta meng.ecam kulit wajah wanita berkenaan yang dikatakan agak t.eruk.

Sehubungan itu, seorang pengasas k.osmetik tampil membantu serta menaja Kak Long dengan produknya bagi tujuan mera.wat kulit wajahnya semula.

Selepas keja.dian itu, Kak Long 7E atau nama sebenarnya Wan Nur Baizura menerima keca.man hebat pula di media sosial kerana ti.ndakan meng.ejek OKU.

Gara-gara dik.ecam melakukan riak wajah serta tingkah laku yang dikatakan mempersendakan orang kelainan upaya OKU, Kak Long 7E tampil memohon maaf.

Wanita itu menerusi siaran langsung di media sosial telah membuat permohonan maaf terhadap golongan OKU susulan seorang pemuda OKU, Khairul Hafiz membuat laporan polis keatasnya kerana dida.kwa mempers.endakan golongan itu.

Pengasas Henti Taja

Terbaharu, menerusi hantaran di Facebook pengasas tersebut, dia memaklumkan telah menghentikan penajaan terhadap Kak Long kerana turut terkesan dengan video yang dimuat naiknya seperti mempers.endakan golongan orang kurang upaya OKU.

“Sebelum ini saya pernah taja Kak Long 7E pakai produk saya, tak sampai seminggu tular mengenai i.su video terbarunya seperti pers.enda OKU.

“Ramai tak boleh terima, dan pasukan saya juga tak boleh terima dengan gurauan sedemikian.

“Jadi saya hentikan tajaan terhadapnya sebab i.su OKU ini sangat sen.sitif bagi saya dan pasukan, saya tak nak isu yang negatif berkait terhadap produk saya,” tulisnya baru-baru ini.

Reaksi Orang Ramai

Nak rezeki melimpah ruah yg DTG dari Allah maka selalu lah ingat Allah dgn mengingati Allah selalu pasti kita terpelihara dari melakukkn yg burok.

Pndai pengasas ni lari awai2 takot barang dia kena b.oikot kan hari tu depa dah kempen nak bo.ikot bisness kaklong oku.

Tu lah kita ni kalau dah ada nama jangan sembarangan nak video, kan dah terkena org tua selalu berkata kerana mulut badan yg b.inasa inilah p.adah nya kalau x suka mendengar nasihat org ramai.

Dah ckp org kurg ilmu xperlu diangkt bkn nk menafikan tapi memangg jenis pendek akal.

K.arma tuhan sebaiknya berfikirlah sebelum nak laksanakan apa pon.

Kredit : Kosmo

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.