Wanita Tua Ini Guna Cara Pelik Untuk Kelim Karipap Sampai Ramai Netizen Kembang Tekak Tengok Cara Penyediaan

Karipap merupakan salah satu jenis kuih yang sangat popular terutama nya di Malaysia. Kerangvpan kulit serta keenakan inti nya membuatkan ramai yang menggemari hidangan ini. Meskipun enak di makan tetapi masih ramai lagi yang tidak mahir untuk kelim tepi karipap. Tak dinafi kan, kelim tepi itu nampak mudah tetapi bagi orang yang kurang mahir, hasil akhirnya pasti akan senget dan tidak menepati cita rasa.

Kelim karipap guna gigi palsu

Tak dinafikan, kebanyakan orang akan menghasil kan kelim karipap secara ‘manual’ iaitu menggunakan tangan atau ada di antara mereka menggunakan alat khas yang dijual di pasaran. Namun ber beza pula yang dilakukan seorang wanita yang dipercayai berpangkat ‘nenek’ apabila dia menghasilkan kelim karipap mengguna kan acuan gigi palsu.

Dengar macam pelik tapi itulah yang dilakukan wanita ini. Menurut sumber, kemungkinan tujuan nya menggunakan acuan gigi palsu itu supaya kelim kuih tersebut kelihatan lebih kemas dan cantik. Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan bila dan di mana rakaman ter sebut diambil.

Setakat artikel ditulis, video yang dikongsikan telah men dapat hampir 7 juta tontonan dan menerima pelbagai respon daripada warganet. Kebanyakan daripada warganet akui loya selepas melihat aksi tersebut. Malah mereka ber harap agar kuih karipap tersebut hanyalah untuk dijamah sendiri dan bukannya dijual kepada orang lain. Bukan itu sahaja, mereka sempat ber seloroh mengatakan nenek tersebut sangat ‘kreatif’.

VIDEO

Respon netizen

Sumber:OHBULAN

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab lang sung ke atas komen komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu se belum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk me mantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kis4h kisah lain yang menarik dan menghibur kan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.