IniReaksi AliffSyukri Masa Wrtawan Tanya Satu S0alanPadu Buatkan Bliau TrusLarl

Kuala Lumpur – Usahawan k.osmetik, Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman, merayu semua pihak tidak mengaitkan ahli keluarganya dalam i.su video Aidilfitri menc.olok mata yang dilakonkannya baru-baru ini.

Beliau juga turut memohon maaf kepada semua pihak yang tersinggung dengan t.indakannya itu.

“Saya memohon maaf kepada masyarakat yang tersinggung dengan lagu saya, video saya dan saya nak minta maaf banyak-banyak.

“Saya memohon supaya jangan babitkan keluarga saya, mak saya. Mak saya sedang mengerjakan umrah. Jangan salahkan isteri saya kerana dia tidak bers.alah.

“Jangan sa.lahkan bonda, bonda tidak bers.alah,” katanya kepada pemberita selepas memberi keterangan di Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia SKMM Cyberjaya.

Terdahulu, Aliff Syukri yang tiba di SKMM pada jam 9.58 pagi, memberi keterangan hampir lima jam bagi membantu s.iasatan berhubung klip video muzik sempena Aidilfitri yang dikaitkan dengan unsur bertentangan norma dan budaya tempatan.

Aliff Syukri berkata, beliau berterima kasih dengan pihak SKMM dan beliau sudah memberi kerjasama kepada pihak berkuasa.

M.enteri Komunikasi dan Multimedia, Tan Sri Annuar Musa, semalam dilaporkan berkata satu kertas si.asatan dibuka mengikut seksyen 233Akta Komunikasi dan Multimedia1998 berhubung video berkenaan.

Penayangan video berkenaan melalui media sosial mendapat kec.aman ramai pihak berikutan ia memaparkan sekumpulan penari lelaki bersolek dan berperwatakan lembut dengan tarian menc.olok mata.

Ini bukan kali pertama Aliff Syukri terpalit dengan k.ontroversi berikutan beliau pernah tampil dengan satu klip video muzik bertajuk bobo di mana pada 2018 yang memaparkan dua individu berpakaian menc.olok mata.

T.indakan itu turut mendapat kec.aman pelbagai pihak termasuk ibunya sendiri yang juga usahawan, Rozita Ibrahim.

Wartawan Tanya Satu Soalan

Ketika ditanya adakah beliau memikirkan kesan sebelum menerbitkan video muzik tersebut, Aliff memilih untuk berdiam diri.

Diasak soalan sekiranya SKKM melakukan pend.akwaan terhadapnya, Aliff Syukri berkata, beliau sudah memberi kerjasama kepada agensi itu.

Dalam pada itu, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia tiada kuasa untuk meny.ekat secara langsung klip video raya oleh usahawan k.osmetik, Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman.

M.enteri Komunikasi dan Multimedia, Tan Sri Annuar Musa berkata, perkara tersebut hanya boleh dilakukan apabila mendapat p.erintah m.ahkamah.

“Kalau kita sekat dahulu, orang boleh s.aman kita. Kalau mahu sekat, perlu berdasarkan kepada u.ndang-u.ndang. Kementerian tidak boleh sekat. Yang boleh buat keputusan sekat adalah m.ahkamah. Kementerian hanya melaksana.

“Kalau m.enteri boleh sekat. Saya hari-hari ada benda nak sekat. Tapi kena ikut u.ndang-u.ndang. Dia ada kaedah,” katanya semasa Majlis Berbuka Puasa bersama media di sini pada Selasa.

Kredit : Kosmo/BH

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.