Wanita dedah kr0n0logi dkwa Perkenalan Penceramah Bebas & Remaja Perempuan mula2 suka sama suka

Platform media sosial rancak selepas keluar berita mengenai seorang penceramah bebas popular telah ditahan polis selepas disyaki mer0g0I seorang remaja perempuan berusia 14 tahun.

“Macam mana perkenalan bermula”
Susulan itu, ada netizen yang mendedahkan kr0n0logi hubungan antara penceramah itu dengan remaja perempuan terbabit.

Menerusi TlkTok, seorang pengguna yang dikenali dengan @qayqay mendkwa Instagram (IG) menjadi titik permulaan perkenalan ustaz dengan gadis itu.

Tonton klip penuh :

Wanita yang mendakwa anaknya merupakan kawan baik kepada mngsa berkata gadis terbabit bertanya mengenai perihal agama lantas diberi nombor telefon oleh penceramah berumur 30-an.

Mangsa mengikuti ustaz ini kat Instagram kemudian DM tanya soal agama. Ustaz bagi nombor telefon katanya jarang buka DM. Kemudian, sampai satu hari ustaz umpan cuba teka umur saya berapa? Kalau betul saya belanja makan.

Budak mentah macam tu apa tau. Seronok sebab nak keluar dengan orang yang popular. Jljlk nak baca.

Tonton klip penuh :

Dalam video yang berbeza, dia juga mendakwa penceramah bebas dan gadis itu beberapa kali melakukan hubungan intim atas dasar suka sama suka.

Namun, pihak keluarga mengambil keputusan untuk melakukan laporan poIis memandangkan gadis itu masih di bawah umur.

Menyalahkan kedua-dua pihak, wanita terbabit menyerahkan slasatan kepada pihak yang berkuasa.

Terdahulu, penceramah bebas yang berusia dalam lingkungan 30-an itu direman selama lima hari hingga 23 Julai bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 376 Kanun dan Seksyen 14 (a) Akta Kesalahan Terhadap Kanak-Kanak 2017.

Sumber : ohbulan

Susulan dari berita, Seorang penceramah bebas popular telah ditahan di Ibu Pejabat P0Iis Daerah (IPD) Kuala Selangor semalam, selepas disyaki mer0.goI seorang remaja perempuan berusia 14 tahun.

Memetik laporan Kosmo, penahanan terhadap penceramah bebas yang bergelar Ustaz dibuat selepas pihak p0Iis menerima laporan daripada mangsa pada Sabtu lalu.

Menurut Timbalan Ketua P0Iis Selangor, Datuk S Sasikala Devi Subramaniam, sebanyak empat kertas siasatan melibatkan pengadu yang sama telah dibuka iaitu dua di Selangor dan masing-masing satu di Kuala Lumpur dan Perak.

Siasatan awal mendapati mngsa dipercayai berkenalan dengan suspek sejak Mei tahun lalu dan kedua-dua mereka beberapa kali melakukan ‘hubungan’ di lokasi yang berbeza.

Penceramah bebas yang berusia dalam lingkungan 30-an itu dire.man selama lima hari hingga 23 Julai bagi membantu siasatan.

Tambahnya lagi, kebenaran re.man itu diperoleh daripada Mahkamah Majistret Sungai Besar dan siasatan lanjut sedang dijalankan.

Sumber : Ohbulan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published.