Kelab komedi TTDI diarah tutvp, kata2 Afdlin pula buat ramai tk setuju

Pelawak dan pengarah, Dato’ Afdlin Shauki meluahkan ketidakpuasan hatinya apabila sebuah kelab komedi di Taman Tun Dr Ismail (TTDI) terpaksa ditutup sementara kerana perbuatan seorang ‘pelawak’ wanita baru-baru ini.

Menerusi hantaran yang dikongsikan, Afdlin membangkang sekeras-kerasnya penutupan premis tersebut dan mengatakan pihak berkuasa tidak seharusnya mengenakan tindakan terhadap kelab komedi.

Pelawak berusia 51 tahun tersebut turut membuat perbandingan situasi peserta renang yang mengambil steroid sehingga terpaksa menutup kolam renang. Sedangkan dalam k,es tersebut yang harus dipersalahkan adalah perenang dan bukannya kolam renang.

“Takkan kita tutup swimming pool (kolam renang) pasal seorang peserta renang ambil ster0ld? Itu salah perenang, bukannya swimming pool.”tulisnya.

Jelas Afdlin, Crackhouse merupakan sebuah tempat di mana ramai pelawak yang baru berjinak-jinak melakukan komedi solo di depan orang ramai.

“Crackhouse merupakan tempat di mana banyak pelawak komedi solo baru mempelajari seni ini. Open mic dibuka kepada amatur yang ingin mencuba konten mereka di khalayak ramai.” ujar Afdlin lagi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Afdlin Shauki (@afdlinshaukiofficial)

Dalam masa yang sama, Afdlin mengatakan seseorang pelawak komedi solo perlu mempersembahkan konten mereka di khalayak ramai untuk mengetahui sama ada lawak mereka boleh diterima atau tidak.

Dan, sama juga sepeti seorang atlet di mana mereka perlu praktis sehingga sempurna.

“Untuk check content (semak konten) kita baik ke tak, bagi standup komedi, kita kena persembahkan komedi kita di depan orang ramai supaya kita tahu mana yang boleh pakai dan tak boleh pakai. Sama macam atlet yang kena praktis sampai bagus.”terangnya.

Bagaimanapun, pendapat selebriti itu dikrltik ramai kerana perumpamaan yang dinyatakan adalah tidak bersesuaian kerana ia melibatkan sensltlviti keagamaan.

“Bukan sol dia salin pakaian. Tapi soal dia menghlna Agama. Then, orang2 disitu langsung tkde nk menghalang da drod teruskan, siap boleh gelak2 lagi. Wth”

“Sori cakap, benda ni dah 2-3 minggu sebelum meletup, persoalan mudah, dah meletup baru owner nak ambil tindakan? kalau benda ni xmeletup permakna owner pun xkan but apa2..yer bakat perlu diketengahkan tapi bukan benda sampah dan menghlna”

“Apa punya b0dh ni… Xdak ka sikit hang punya hati utk Islam..Nak bangkang pun jgn sampai nampak bagang…”

“subjec./contain minan ni on stage agama lslam bro.. Bukan individu. tempat atau situast. Tak payah beriya sgt la nak selamatkan tempat macam ni. Tak berbaloi sampai gadaikan Agama , Perl0d”

“ok dan tu tutun sementara.bukan tutup terus, bila dah habis siasat nnt boleh buka balik.tp tu
hak bro la tu nak bangkang..masing2 ada hujah..yg penting semoga si palaku insaf dan kembali kpd fltnah agama”

“Baru aku tahu dia ni pon tkde senslviti agama. Agama bole dipermainkan. Psl politik aku tk heran ko nk sokong mana, aku ttp sokong as pelawak yg menghiburkan. tp agama pon ko x reti na pertahan. Mmg ciIaka la lu bro. Hilang respect sama ko”

Sumber : OMm

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published.