Terkini- Wanita buka hijab dalam kelab tiba untuk pendakwaan, ini yang bakal dikenakan

Wanita yang didakwa menghina agama Islam dalam satu persembahan di sebuah kelab di Taman Tun Dr Ismail (TTDI) tiba di Mahkamah Sesyen di sini sebentar tadi bagi pendakwaan.

Pendakwaan terhadap wanita yang berusia 28 tahun itu akan dibuat mengikut Seksyen 298A Kanun Keseksaan iaitu atas alasan agama menyebabkan suasana tldak harmoni, perpecahan atau permusvhan, membenci-bencl atau nlat jah4t.

Hari ini Kosmo melaporkan kertas slasatan berhubung ke,s seorang wanita yang didkwa menghlna agama kslam dalam satu persembahan di sebuah kelab di TTDI baru-baru ini telah dilengkapkan dan akan ditudvh di mahkamah.

Setiausaha Polis Diraja Malaysia (PDRM), Datuk Noorsiah Mohd. Saaduddin berkata, pihak PDRM telah menyerahkan kertas slasatan itu kepada Pejabat Peguam Negara hari ini untuk menudvh suspek yang berusia 28 tahun bersama teman lelakinya.

Menurut polis, kertas siasatan poIis telah dirujuk kepada Pejabat Peguam Negara (AGC) pada hari ini dan telah mendapat arahan untuk menudvh suspek dibawah Seksyen 298A Kanun Kesksaan manakala teman lelakinya pula akan ditudvh dibawah Seksyen 233 Akta K0munikasi dan Multimedia 1998.

 

Terdahulu, tular video berdurasi 54 saat memaparkan seorang wanita berpakaian s0pan menanggalkan tudung dan pakaian ketika membuat persembahan stand up comedy (komedi solo) di sebuah kelab di TTDI, Kuala Lumpur, di sini.

Susulan inslden berkenaan, wanita berusia 28 tahun itu ditahan di Jalan Gasing, Petaling Jaya pada 9 Julai lalu dan direman selama tiga hari.

Seorang pelawak solo, Siti Nuramira dibawa oleh anggota poIis untuk didkwa atas pertuduhan menghina Islam di Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur. Foto AMIRUL SHAUFIQ, 13 JULAI 2022.

Manakala seorang lelaki dipercayai teman lelaki suspek turut ditahan selang sehari kemudian iaitu pada 10 Julai. Kedua-duanya ditahan oleh Unit Siasatan Jenyah Terkelas (USJT), Jabatan Siasatan Jenyah (JSJ) Bukit Aman.

Sumber : KOSMO

Baru-baru ini, tular beberapa rakaman suara yang dipercayai teman lelaki kepada wanita membuka baju dan tudung di sebuah kelab komedi di Taman Tun Dr. Ismail (TTTDI) mahu menyam4n keluarga kekasihnya.

Siapa ugut nak r0g0I dan bunvh Amy, Menerusi rakaman yang dimuat naik oleh Malaysia Most Virall di Twltter, lelaki yang dikatakan seorang ‘peguam’ kepada wanita berkenaan menelefon abang kepada anak guamannya bagi menylasat atas tudvhan ugvtan rog0I dan bunvh oleh keluarganya sendiri.

Menurut lelaki tersebut, dia sudah menelefon semua ahli keluarga wanita dikenali Amy, namun tiada seorang pun daripada mereka berani menjawab soalan mengenai ugvtan tersebut.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Pun begitu, abang kepada Amy memberitahu mereka seisi keluarga tidak pernah menerima panggilan daripada pihak adiknya bertanya mengenai ugvtan tersebut. Akan tetapi, ‘peguam’ tersebut tidak berpuas hati.

“Dengar sini, siapa dalam ahli keluarga kamu sedang mengugut Siti Nur Amirah Abdullah. Siapa pak cik dia yang mengugvt rog0I dan bunvh?

“Saya mualaf dan saya juga Islam. Dibawah pandangan Allah saya tanya kamu, siapa sekarang yang mengugvt isteri saya.”ujar lelaki tersebut.

Abang kepada Amy kemudiannya meminta lelaki tersebut mengucap dua kalimah syahadah. Namun, ia diendahkan olehnya lelaki tersebut dan dia bertambah berang dengan abang Amy kerana tidak menjawab persoalannya.

“Kalau nak mengucap, di mahkamah. Nak mengucap apa dengan saya?”soal lelaki tersebut dengan nada tinggi.

Alex telefon ibu Amy sebanyak 45 kali untuk tanya pasal ugvtan rog0I dan bunvh.

Jelas Alex, dia sudah menelefon ibu Amy sebanyak 45 kali untuk bertanya mengenai ugvtan tersebut namun panggilan tersebut tidak dijawab.

Tetapi, abang Amy meminta lelaki tersebut untuk mengucap terlebih dahulu sebelum dia menjawab persoalan berkenaan.

Seperti biasa, lelaki tersebut keras kepala dan enggan mengucap dua kalimah syahadah seperti yang diminta.

“Bvt0h kau suruh mengucap. Perempuan saya sudah diugvt. Mengucap kepala 0tak kau. Kamu berjumpa saya di mahkamah. Siapa kau? Mengucap kepada otak kau. Perempuan sudah diugvt rog0l dan matl, kamu minta berucap. Kepala otak kau,” kata lelaki itu.

Lelaki itu mengatakan abang Amy sudah gagal menjadi menjalankan tanggungjawab dan peranannya untuk melindungi adik perempuannya sendiri.

“Sebagai seorang lelaki Islam, kamu failed (gagal). Kamu tidak boleh melindungi seorang perempuan,”katanya.

I mlnum ketum, I keling mabvk. I lslam.
Kemudiannya, abang Amy menyoal sama ada dia mabvk atau tidak, lantas lelaki itu menjawab dia minum ketvm dan seorang ‘keIing’ yang mabvk meskipun seorang Islam.

Ditanya mengenai campuran ubat batuk dalam air ketum, lelaki tersebut mengatakan dia juga meletakkan ‘her0ln’ dalam minuman tersebut.

Lelaki itu berkata, perbualan mereka itu dirakam olehnya dan mahu menyebarkan kepada ramai

“Perbualan ini direkod. Saya akan viralkan kamu, abang. Apakah nama kamu? Sebut nama kamu di bawah mata AIIah. Nama saya, Alexandar Chandran. Suami kepada Amirah.”ujar lelaki itu.

Abang kepada Amy mempersoal nama lelaki tersebut kerana pada mulanya dia memperkenalkan diri sebagai seorang Islam tetapi nama yang disebut sebentar tadi adalah berlainan. Tapi, dia bldas oleh Alexandar.

“Iskandar Zulkarnain, nama mualaf saya.”katanya lagi. Saya akan heret semua ke mahkamah
Di akhir rakaman suara tersebut, lelaki tersebut meminta abang ‘isterinya’ memberi nombor kad pengenalan. Namun, dia mengatakan Amira mempunyai nombor kad pengenalannya dan Alex boleh meminta daripada Amira sendiri.

Bukan itu sahaja, malah dia mengatakan akan mengheret semua ahli keluarga ‘isterinya’ ke mahkamah atas ugutan tersebut.

Menariknya, wanita tersebut turut berada di samping lelaki tersebut semasa dia membuat panggilan telefon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.