“Mula saya tk pcaya slhlr” Sesuatu terjadi pada cikB, Ini punca Dsvlda terpksa tebang pokok pisang

Usahawan kosmetik popular Datuk SerlVlda meluahkan rasa kcewa apabila kedai anaknya, Cik B dislhlr sehingga memberi kesan kepada kehadiran jumlah pelanggan.

Menurut Dsvlda atau nama sebenarnya Hasmiza Othman, 50, dia menyaksikan sendiri kedai Cik B yang menjual pelbagai makanan ringan dan air boba dahulunya sentiasa penuh dengan pelanggan kini menjadi sunyi sepi.

Tambahnya lagi, hal ini disebabkan oleh pengunjung yang tidak nampak di mana kedudukan kedai Cik B walaupun is dibuka hampir setiap hari.

“Kedai Cik B yang sangat popular orang datang dekat Jelapang tapi orang cakap slhlr, saya tak percaya.”

“You bayangkan seolah kedai saya orang nampak tutup dan ada orang cakap tak nampak,” ujarnya menerusi satu hantaran video di laman Instagram.

Jelas Vida lagi, terdapat beberapa batang pokok pisang yang terletak di sebelah kedai Cik B dikhuatiri telah disillr dan diletakkan benda-benda jah4t yang mempengaruhi pandangan mata pengunjung.

Susulan daripada penemuan tersebut, dia bertindak menebang pokok pisang terbabit.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dato Seri Vida (@datoserivida)

“Saya pergi berubat, orang cakap ada yang letak pokok pisang di tepi kedai saya. Orang kata letak kat pokok pisang lepas to orang cakap dekat pokok ada gantung pocong, polong ke apa semua.

“Ni tebang pokok pisang sebab buang slaI. Siapa yang dajaIkan aku, nak buang slaI. Aku tebang, cantos pokok pisang ni,” ujarnya lagi.

Dalam pada itu, Vida memaklumkan dia mengenali siapa yang menghantar slhlr berkenaan namun mengambil sikap berdiam diri bagi menjaga alb.

“Inilah orang kata berniaga orang Melayu dengkl. Ini bukan masalah dengkl apa tau, dia nak tengok saya jatuh.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dato Seri Vida (@datoserivida)

Orang ni saya taknak Iah cakap siapa tapi walaupun soya tahu, tapi biarlah.

“saya tak mahu albkan orang, biarlah. Ini bukan content, kedai saya jadi sendu, orang tak nampak, bukan sebab orang tak nak datang tapi orang tak tahu kat mana,” ulasnya.

Sumber : Gempak

Lumrah bagi insan yang bergelar ibu pasti akan menyayangi zuriat yang dilahirkan dan menatang bagai minyak yang penuh.

Begitulah yang dilakukan oleh usahawan kosmetik, Datuk Seri Vida (DSV) kepada kedua-dua anaknya yang mesra disapa Cik B dan juga Kacak.

Terbaru, pengasas Vida Beauty Sdn Bhd itu telah memuat naik satu posting di Instagram mengenai Kacak atau nama sebenar Muhammad Eric Zaquan yang membuat luahan mengatakan dia tidak sehebat kakaknya yang kini semakin mendapat perhatian dalam industri hiburan.

Sebab Kacak ‘nobody’. Menerusi posting itu, dapat dilihat tangkapan skrin perbualan Whatsapp beliau bersama anak lelaki yang merasakan dia bukanlah sesiapa dan hanya tahu menghabiskan duit ibunya sahaja.

Hal ini kerana Cik B yang kini semakin dan popular selepas menunjukkan baka sebagai pelakon, penyanyi dan pelawak yang mampu mencari duit hasil titik peluh sendiri.

“Dia rasa dia nobody, habiskan duit mama je. Mama selalu cakap Cik B je anak mama yang hebat. Cik B dah boleh cari duit sendiri. Mama sayang semua anak mama,” coretnya.

Selain itu, Kacak juga mendakwa dirinya sunyi kerana ibu dan kakaknya sibuk menghadiri program-program televisyen namun dia hanya duduk di rumah sahaja.

Posting tersebut mendapat pelbagai komen daripada rakan artis dan netizen yang tidak lupa memberikan sokongan kepada Kacak.

Sumber : omm

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published.