Ini keadaan Terkini Ibu Remy yg membimbangkn?

IBU kepada pelakon Remy Ishak kini masih lagi dalam keadaan krltikal selepas menjalani pembedahan pada Khamis lalu akibat sakit jantung.
Berkongsi perkara tersebut, pengurus Remy memaklumkan ibu aktor tersebut iaitu Basrah Md Deris, 64, yang sebelum ini dimasukkan ke Hospital Besar Melaka telah dibawa ke Hospital Serdang untuk tujuan pembedahan. “Ibu Remy dibawa ke Hospital Serdang dan telah menjalani pembedahan. Sekarang dia masih dalam keadaan kritikal dan di bawah pemantau doktor. Isteri Remy, Ezra turut memaklumkan pihak keluarga ada membuat solat hajat buat ibu mentuanya.

“Remy memohon doa semua agar ibunya kuat dan cepat sembuh. Dalam masa sama Remy juga mohon maaf kerana tidak dapat menjawab panggilan kerana sibuk menguruskan ibu,” katanya. Sebelum ini menerusi satu perkongsian di laman Twitter miliknya, pelakon Sangkar itu berkongsi berita sedih ibunya sedang kritikal di Hospital Besar Melaka dan turut memohon doa orang ramai.
Sementara itu, isteri Remy iaitu Ezza Yusof juga berkongis perkara sama dengan memuat naik gambar bacaan doa selamat buat ibu mentuanya. “Selesai solat hajat untuk mak. Mohon jasa baik semua doakan ibu mentua saya dikurniakan kesembuhan,” tulisnya. Sumber Mstar.

Insan Tersyg Kini Kritlkal Lepas Dimasukkn Ke H0spital. Tak Sangka Ini Terjadi. Pelakon Remy Ishak memohon doa orang ramai untuk mendoakan kesihatan ibunya yang kini sedang bertarung nyawa di Hospital Melaka. “Emak saya sedang kritikal di Hospital besar Melaka “Mohon jasa baik semua mendoakan untuk emak saya Basrah Md Deris,” ciapnya dalam laman Twitter miliknya tanpa memberitahu penyakit yang dihidapi ibunya itu. “Allahu, semoga ibu diberikan kesembuhan. Jangan putus doa semangatnya melawan ujian Allah ini.

“Ya Allah sembuhkanlah penyakitnya. Angkatlah segala sakit yang sedang dialami. Berikanlah dia kesembuhan sebaik-baiknya. “Semoga emak abang Remy kuat dan abang juga kena kuat hadapi ujian berat ini,” tulis pengikut. Terdahulu sekitar 2018, hasrat pelakon filem Sanggar itu untuk membawa ibunya bercuti ke luar negara terpaksa dilupakan apabila ibunya dimasukkan ke hospital akibat masalah jantung bengkak. Menjengah ruangan komen, rata-rata pengguna laman platform itu turut mendoakan agar ibu Remy diberikan kesembuhan dan sihat seperti sedia kala.

sebagai rekod terdahulu, Pelakon, Remy Ishak, 39, selamat bernikah dengan pasangannya, Roszaliza Yusof, 38, di Masjid Negara. Remy berkata, maka bermulalah sudah perjalanan kehidupannya sebagai suami dan selain memanjatkan kesyukuran atas kelancaran majlis yang diadakan. “Maka bermulalah perjalanan baru bagi kami sebagai pasangan suami dan isteri. Mohon doakan kebaikan dan kesejahteraan buat kami berdua,” katanya. Pasangan pengantin dinikahkan oleh abang pengantin perempuan, Razman Yusof dengan Remy menyerahkan sebentuk cincin sebagai mas kahwin. Ia hanya dihadiri oleh pasangan mempelai dan wali kepada pengantin perempuan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.