‘Orang dah lama tunggu’ Warga Slngapura Selamba HaIang, Siap Tersengih Dapat Cop Parking

Kebenaran merentas sempadan negara sejak 1 April lalu telah memberikan impak positif terhadap pertumbuhan ekonomi Malaysia, khususnya sektor pelancongan. Namun di sebalik khabar gembira itu, tidak kurang juga ada berita yang kurang enak didengar seperti ragam `pelik’ yang dilakukan oleh segelintir rakyat negara jiran. Perempuan ni boleh turun, pergi cop parking kat kereta yang nak keluar tu…sedangkan adik dah tunggu nak masuk.

Baru-baru ini, tular pula kejadian melibatkan ragam seorang warga Singapura yang sengaja ‘cop parking’ sebuah pusat membeli belah tempatan. Seorang gamer yang dikenali sebagai Sya melalui halaman Facebook rasminya. Kejadian tersebut menimpa adiknya, yang mahu masuk ke satu petak parkir susulan ternampak ada kereta sedang bersedia keluar dari situ. Walau bagaimanapun, tiba-tiba ada seorang wanita berhijab muncul sekali gus `menjaga’ kawasan tersebut.

Bila kereta family perempuan tu datang, dia block kereta adik Sya…tersengih-sengih seperti kerang busuk di situ. Walaupun petak parkir sudah kosong, wanita terbabit selamba menghalang kereta adik Sya. Tidak lama kemudian, sebuah SUV dengan nombor pendaftaran Singapura muncul dari belakang. Meskipun bunyi hon telah dibunyikan, namun pemandu berkenaan seolah-olah masuk ke ruang parking tersebut tanpa rasa bersalah langsung.

Secara keseluruhannya, paparan video yang memaparkan kejadian itu telah dikongsi lebih 3.5 ribu kali di Facebook dalam masa sehari.
“Bila kereta perempuan tu datang, nak masuk parking tu, dia block kereta adik Sya so that kereta family(agaknyalah) dia boleh masuk.
Tersengih-sengih seperti kerang busuk disitu.
Sekian Viral.” Orang dah lama tunggu slap signal, suka hati je cop parking…”

“walhal semua pengunjung bayar ha rga parking yang sa ma kot” Hasil tinjauan mendapati, rata-rata netizen menyifatkan tingkah laku wanita dan pemandu warga Singapura berkenaan sangat biadab selain tidak bertimbang rasa. Dalam pada itu, ada juga yang mencadangkan agar bukti rakaman jenayah ini diserahkan kepada pihak polis agar dikenakan hukuman setimpal. Sumber pnews.

Leave a Reply

Your email address will not be published.