“Slepas mengetahui mengenai itu, saya pukvI dia..” Bapa Nik Adam Mika Akhirnya Buat Pengakuan

Sejak semalam, tular di media sosial terutamanya di Twitter satu video seorang kanak-kanak yang dikatakan mirip pelakon cilik popular sedang ‘BERSENDIRI’. Bapa pelakon naflkan. Susulan ada yang memetik nama pelakon cilik, Nik Adam Mika. Bapanya, Nik Mohd Adli telah tampil menafikan dakwaan tersebut. “Bukan Adam Mika!” tegas bapanya. Susun atur perabot rumah berbeza. Nik Mohd Adli memaklumkan sudah menonton video tersebut.

Mendapati susun atur perabot di dalam video tldak senonoh itu berbeza dengan rumahnya. Tambahnya, Nik Adam Mika sama sekali tidak mengendalikan media sosial dan dia sendiri memantau aktiviti harian anaknya. Saya dah tengok video tu, yang dalam video tu bukan rumah saya. Rumah saya banglo baharu dan dalam video itu nampak macam rumah kampung. “Ruang rumah kami bukan macam tu. Adam punya kerusi gaming pun bukan macam tu.

“Dalam telefon bimbit, iPad dan laptop memang tak ada Instagram, Twitter, Telegram… semua tak ada. Memang saya tak bagi dia ada benda-benda macam tu,” katanya. Mungkin mirip kerana pakai cermin mata. Dalam pada itu, Nik Adli mengakui bahawa video yang tersebar di Twitter itu ada kekeliruan memandangkan individu di dalam video berkenaan mirip anaknya. “Mungkin muka lebih kurang sama, mungkin dia ini tak pakai cermin mata tapi dia pakai spek untuk menyerupai Adam.

Saya tak pasti,” ujarnya. Adam Mika tak tahu, tak main sosial media. Ditanya tentang emosi Adam Mika atau nama sebenarnya Nik Muhammad Adam Mikael, bapanya memaklumkan yang kanak-kanak tersebut langsung tidak mengetahui apa-apa tentang video terbabit. “Dia tak tahu langsung pasal benda ni, segala-galanya melalui saya terlebih dahulu. Instagram, Twitter sebab saya yang pegang. Dia tak tahu menahu pun pasal video itu.

“Semalam selepas mengetahui mengenai video itu, saya pukvI dia… tapi dalam masa saya tanya tentang hal ini dan dia macam tak tahu apa-apa,” katanya lagi. Laporan polis dibuat, mungkin undur diri dari dunia seni. Disebabkan itu, satu laporan polis telah dibuat bagi membersihkan nama pelakon terbabit serta keluarganya kerana fitnah tersebut sangat berat. Sumber ohmy media.

Leave a Reply

Your email address will not be published.