“Dlbawa ke h0spitaI untuk berjumpa pakar..” Pguam Dedah Ini Keadaan Aqish dan Ibu

Nama pelakon Puteri Balqis masih menjadi topik panas dalam kalangan pengguna media sosial selepas mendakwa ayah kandungnya melakukan ‘gangguan’ ketika ditemubual oleh ‘Bros Gang TV’. Memetik laporan dari Boom!, Puteri Balqis, 15, dan ibunya, Norashikin Mohd Aziz telah dibawa berjumpa dengan pakar pslkiatri di sebuah pusat perubatan di Kuala Lumpur, pada Rabu. Menurut sumber, aktres berumur 15 tahun itu dan ibunya dikehendaki bermalam di wad hospital berkenaan.

Selepas laporan poIis dibuat atas nasihat peguam Aqish (Puteri Balqis) dan ibunya dibawa ke hospital untuk berjumpa pakar pslkiatri. Tujuannya adalah untuk membuktikan apa yang dikatakan oleh Aqish itu benar dan pende.raan mental yang dialaminya juga benar-benar berlaku. Kita pun tidak mahu orang menudvh dia meraih simpati atau mereka-reka cerita. Jadi, dia ke hospital bersama dengan polis.

Hasil laporan perubatan daripada pakar psikiatri, Puteri Balqis dan ibunya disahkan menghadapi gangguan stres pascatrauma atau Post-traumatic stress disorder (PTSD). Pada Isnin, Puteri Balqis membuat laporan pada jam 10.25 malam susulan dakwaan bapanya gemar menonton filem ‘Lch’, malah pernah melakukan perbuatan onani di hadapannya. Sebelum ini, media melaporkan, bapa kepada Puteri Balqis membuat laporan di Balai Bandar Baharu, Kedah pada Ahad.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Wan Azlan Wan Mamat mengesahkan bapa Puteri Balqis sudah ditahan pada Rabu dan direman tujuh hari untuk siasatan lanjut. Susulan sebelum ini, Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Datuk Idris Ahmad berkata, remaja itu sewajarnya membuat laporan polis bagi membolehkan dirinya mendapat pembelaan undang-undang dan dilindungi dari sebarang anc4man kepada diri pada masa akan datang.

“Sepatutnya kita dalam Islam, dia lebih pentingkan kepada menutup aib sendiri. Sepatutnya gangguan seperti itu tak perlu didedahkan pada orang ramai. “Dia sepatutnya laporkan. Polis yang bertanggungjawab akan menyiasat kes itu,” katanya pada sidang media, hari ini. Idris menjawab dakwaan pelakon berkenaan baru-baru ini, yang mendedahkan sikap buruk bapanya termasuk memperlakukan ibunya dengan teruk. Sumber ohbulan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.