“Masuk percuma..Bkan Pokok percuma..” Wanita DltudVh Mncuri pokok Floria, Skali k0men Anak Jadi Perhatian Ramai

FESTIVAL mempamerkan pelbagai spesis bunga-bungaan serta tanaman hiasan, Floria Diraja Putrajaya 2022. Ada individu yang didakwa mengambil kesempatan dengan membawa pulang pokok-pokok hiasan tanpa izin. Lebih membangkitkan kemar4han netizen apabila seorang individu berkongsi sekeping foto menunjukkan sekumpulan pengunjung mengambil pokok-pokok berkenaan pada Rabu. Ciapan asal di Twitter.

“Orang tak habis lagi melawat Floria tu, kamu semua dah start kutip pokok bunga bawak balik,” tulisnya dalam satu ciapan di Twitter. Malah, dikatakan bahawa pengunjung yang mengambil bunga tersebut sebagai golongan berkemampuan setelah melihat pada kenderaan mewah dinaiki mereka. Tegasnya, pengunjung tersebut tidak memahami akan konsep pameran percuma. “Nak kata perangai B40, kamu naik Estima. “Free entry, bukan free pokok bunga,” katanya lagi.

Berdasarkan gambar dikongsikan lelaki itu, kelihatan seorang wanita sedang memasukkan beberapa pokok ke dalam but kereta. Hantaran asal bagi ciapan menerima pelbagai reaksi netizen di Twitter. “Benda ni berlaku dari floria dulu lagi. Penganjur dah lama sound. Setiap kali buat setiap kali sound tapi entahlah. Rakyat jenis pekak tuli dan buta hati. “Pakai tudung, pakai stokin tapi mencurl. Tersangat kcewa orang tiada common sense, selfish.

Anak kepada makcik yang mencurl tampil dengan kenyataan ibunya tidak mencurl. Bagaimanapun, seorang pelayar tampil mendakwa dia merupakan anak kepada wanita itu dengan menyangkal dakwaan dibuat. Jelas lelaki itu dalam membela ibunya, tuduhan meluru tanpa usul periksa. “Woi ni mak aku. Mak aku beli pokok yang dijual dengan resit lagi bukan main kutip saja. “Hangpa semua memang mulut puaka tak ada insurans. Tanpa tanya terus nak conclude,” kata lelaki tersebut.

Selain menjelaskan perkara itu demi menghentikan tanggapan buruk pada ibunya, lelaki ini turut membuat satu hantaran lain menunjukkan resit pembelian 25 jenis pokok tersebut dengan harga RM150. Semakan di ruangan komen mendapati netizen mula mempercayai bahawa pokok itu dibeli dan meminta agar lelaki ini menyaman atau membuat laporan polls terhadap lelaki yang menyebar berita tidak betul itu. Sumber Mstar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.