“Orang biasa pun boleh jadi putera raja” Kos Lebih RM500K, DDNK Dedah Ada Makna yang Tersirat

Berlangsung dengan konsep yang penuh gah di sebuah hotel berlokasi di ibu kota, majlis perkahwinan Dato’ Dr Nazri Khan serta Datin Tuan Nor Ernie Rossmerie beberapa hari lalu turut dihadiri oleh ramai figura terkenal termasuklah selebriti Malaysia. Kemeriahan acara itu telah menjadi perhatian dan bualan netizen sampai ke hari ini. Mula-mula ada 2 tema…Yang pertama business &sahann (minit 12:17).

Bercakap tentang pemilihan tema resepsi perkahwinan, awalnya mereka menerima cadangan tentang konsep traders. Namun oleh kerana ia terlalu berat untuk direalisasikan, akhirnya mempelai bersetuju dengan Beauty & The Beast yang rupa-rupanya ada `makna tersirat’ di sebaliknya. Orang biasa pun boleh jadi putera raja…kahwin dengan puteri yang sangat cantik & kaya, gitulah kononnya (minit 12:45).

Memilih tema lebih santai dan jarang dibuat di Malaysia, angle berkenaan sebenarnya seakan menggambarkan tentang bagaimana seseorang insan biasa dapat berjodoh dengan golongan berstatus tinggi. Disangka menelan berjuta-juta ringgit, DDNK dengan penuh rendah hati menjelaskan hanya lebih RM50o,o0o dikeluarkan namun tidaklah mencecah sehingga RM1juta. Bukan grand yang kami nak, tapi kenduri ni berkat & rahmat…Bukan nak show off…ltulah asalnya (minit 16:00).

Apabila wartawan mengajukan soalan tentang zuriat, mereka menyerahkan segala urusan itu kepada takdir Allah. Walaupun ada sahaja yang menuduhnya sebagai mata duitan, namun dia menyatakan kesungguhan suaminya itu yang membuatkan dia jatuh hati walaupun telah beberapa kali ditolak. “Orang akan cakap saya dekat dengan dia sebab dia sudah stabil, tapi tak, bukan sebab dia popular, bukan sebab tagline dia.

Tapi kerana dia tak berputus asa sampai sanggup berjumpa dengan orang tua saya dan pandai ambil hati saya. “Saya tolak dia pun tak putus asa, jadi lama-kelamaan saya terima dia. Tipikal komen netizen, kata saya pilih sebab duit, saya dah sedia… Sebenarnya sejak mula berkawan lagi pun dah ada orang bercakap-cakap. “Orang kata saya mata duitan, nak yang dah semua siap. Tapi lama kelamaan kawan-kawan saya mulai menerima hubungan kami” ujarnya. Sumber kishadunia dan ohmy media.

Leave a Reply

Your email address will not be published.