“Saya Bkan Isteri Sempurna,” Ramai Rlsau Tengok Alyah Menangls Tervk Di MediaSosial

Demikian penjelasan penyanyi Datin Alyah berhubung sebuah video menunjukkan dirinya sedang menangis teresak-esak seperti yang dikongsikan dalam Instagram dan TikTok miliknya. Perkongsian adegan air mata itu sekali gus memancing emosi peminat apabila rata-rata turut berasa terharu, malah meluahkan kebimbangan melihat keadaan penyanyi itu. “Alhamdulillah saya okey sahaja. Tidak ada apa yang perlu dibimbangkan”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alyah Abu Hasan (@alyah81)

Alyah atau nama lengkapnya Noor Hasliah Abu Hasan ketika dihubungi Kosmo! berkata, dia tiada niat untuk meresahkan khalayak, sebaliknya sekadar mahu meminta peminatnya melakukan cabaran yang dipanggil ‘Cinta Sahabiyah Challenge’. “Saya ada anjurkan satu cabaran dipanggil ‘Cinta Sahabiyah Challenge’ bersempena dengan single terbaharu saya berjudul Cinta Sahabiyah.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alyah Abu Hasan (@alyah81)

“Dalam cabaran tersebut, peminat perlu merakam video sedang menangis dengan berlatar belakangkan lagu Cinta Sahabiyah. Menangis betul-betul tau, bukan tipu,” katanya kepada Kosmo! Online. Kata Alyah, individu dengan video terbaik akan menerima ganjaran wang tunai berjumlah RM300. Dalam video yang dikongsika, Alyah mengakui benar-benar menangis sehingga menitiskan air mata kerana tersentuh dengan lirik lagu Cinta Sahabiyah.

Biarpun sekadar video menyahut cabaran, aksi isteri kepada maestro muzik terkenal, Datuk Ramli MS itu tetap meruntun hati peminat. “Tiba-tiba rasa nak menangis,” kata seorang peminatnya. “Semoga Alyah kuat. Kami peminat sentiasa mendoakan awak,” kata seorang lagi peminat “Kenapa Datin? Semoga Datin kuat ya,” komen seorang pengguna TikTok. Bercakap tentang lagu Cinta Sahabiyah, penyanyi berusia 42 tahun itu memberitahu lirik lagu tulisan sendiri tersebut mempunyai maksud yang sungguh mendalam.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alyah Abu Hasan (@alyah81)

“Lirik Cinta Sahabiyah ditulis sendiri. Lagu ini ditujukan kepada para isteri termasuk diri sendiri untuk belajar menjadi lebih sempurna.“Saya bukanlah isteri yang sempurna, tapi belajar untuk jadi yang lebih baik,” katanya. Mengisahkan pengorbanan wanita-wanita hebat pada zaman Rasulullah, Cinta Sahabiyah yang dilancarkan pada 9 September lalu merupakan ciptaan bersama komposer Omar K. Sumber B.cari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.